VERKOCHT: Cornish Crabber 24

Vraagprijs verlaagd: €15.000

Na bijna 6 jaar varen met en 2 jaar wonen op onze mooie en zeer goed onderhouden Cornish Crabber hebben wij een andere boot gekocht om ons avontuur mee voort te zetten. Daarom staat onze trouwe Janna te koop. Onze onlangs verlaagde vraagprijs van €15.000 is gezien haar onderhoudsstaat en alle aanwezige extra’s een zeer scherpe prijs (voor alle details zie specificaties en foto’s ). Momenteel staat Janna in Griekenland, om precies te zijn op Corfu. Een voordeel voor wie graag met een eigen Crabber op de Middellandse Zee wil varen. Transport naar Nederland behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden, maar daar hangt natuurlijk een prijskaartje aan.

Cornish Crabber, gypseas, liveaboard
Wonen op een Cornish Crabber

De Cornish Crabber 24 is een prachtig, degelijk gebouwd zeiljacht met traditionele lijnen. Het ontwerp is afgeleid van de vissersschepen, die vroeger aan de Engelse westkust op krab visten. Aangezien ze tijdens alle seizoenen voor de ruige en onbeschutte kust van Cornwall voeren, waren ze zeer stabiel en zeewaardig. De zeilvoering moest eenvoudig aangepast kunnen worden aan de snel wisselende weersomstandigheden. Door de beperkte en variabele diepgang was het ook mogelijk om de ondiepere gedeelten te bevaren en met het schip droog te vallen.

Cornish Crabber, Herm, kanaaleilanden, droogvallen
Drooggevallen in het haventje van Herm

De stoere, robuuste Crabber is een zeer veelzijdige boot. Je kunt er heerlijk mee scharrelen op plekken die voor veel andere boten onbereikbaar zijn, zoals de Friese Meren, de Waddenzee, de kanalen door Bretagne, maar ook de idyllische vissershaventjes en kleine ankerbaaien aan de Middellandse Zee zijn bereikbaar. Voor het varen over rivieren en kanalen is het mogelijk om zelf de mast te strijken met de aanwezige maststrijkinstallatie. Ruimer water op zoeken is ook geen probleem. Wij hebben er o.a. alle kanaaleilanden mee bezocht, de Noordzee en Golf van Biskaje mee bevaren en zijn overgestoken van de Italiaanse hak naar de Griekse eilanden. Kijk maar eens naar de route die wij gevolgd hebben op weg naar en in Griekenland en natuurlijk ook naar onze eerdere avonturen op de Oostzee.

Ankeren, ankerbaai, Cornish Crabber, Atheras, Cefalonia
Voor anker bij Atheras op Kefalonia

6 gedachten over “VERKOCHT: Cornish Crabber 24”

 1. Dag Ron & Mattie , Aye aye Captain Jack & sailor Sam,

  Ik wacht op geld uit een nalatenschap. Heb interesse voor de Janna.. Hebben jullie meer foto’s, bv met de nieuwe zeilen? Of heb ik deze gemist..? Enfin Laten we contact houden. Als we verder in gesprek zijn en ik het geld heb, dan overweeg ik om over te komen..

  Groet,
  René Papavoine
  Schagen

  Geliked door 2 people

  1. Hi René, als je de verschillende blogs leest, kom je vanzelf ook meer foto’s tegen. Zeilende foto’s heb ik volgens mij niet veel helaas. Ik hoop voor je dat die nalatenschap ooit komt. Zelf wacht ik er ook al jaren op, maar het is nog niet gelukt 😉

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: