Stilte en de storm

Ook al is de koop van onze boot nu definitief, het wachten is nog niet voorbij. We wachten op de post met de papieren van de oude eigenaar, we wachten op Cleopatra voor een offerte van de werkzaamheden, we wachten op de verkoopmakelaar, we wachten op het registratiebewijs. We wachten, wachten, wachten. Maar voorlopig blijft het stil.

Het is donderdag en er is alweer bijna een week om sinds de koop. Intussen zijn we nog niet veel verder gekomen met onze nieuwe boot. De offerte van Cleopatra is er nog steeds niet. We hebben dus ook geen idee wanneer de werkzaamheden uitgevoerd gaan worden en Coco te water kan. En zolang de boot nog op het droge staat, kunnen we er zelf ook niet al teveel aan doen. Te gevaarlijk en te onpraktisch.

Het postpakket met de papieren van de oude eigenaar is inmiddels een week onderweg. Ik heb al ontelbare keren op de Track & Trace van DHL gekeken, maar na een snelle start op zaterdag is er helemaal niets meer veranderd aan de verzendstatus. Zonder de papieren heb ik ook te weinig gegevens om de verzekeringsaanvraag af te ronden. En zonder verzekering en registratie kan ik de boot bij Cleopatra niet op onze naam laten zetten. Zo hangt alles met alles samen en schiet het niet op. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan. En geduld is ook niet één van mijn sterkste kanten. Maar het zal toch moeten: geduldig wachten.

Intussen richten we ons op wat we wél kunnen doen, zoals onze Crabber proberen te verkopen en er tiptop uit laten zien. Janna schittert inmiddels op diverse verkoopsites, zoals

Cornish Crabber, Lefkas Marina
Onze Crabber te koop in Lefkas Marina

Botentekoop.nl en Boat24.com. Daarnaast hebben we ons gemeld bij twee verkoopmakelaars, maar ook zij hullen zich vooralsnog in stilte.

Donderdag is het nog mooi weer en maken we een lange wandeling om de lagune bij Lefkada heen. Jack vermaakt zich prima op het strand, al zakt hij met zijn korte pootjes soms diep weg in het rulle zand.

Lefkas, beach, strand,Greece, Griekenland
Op het strand bij Lefkas

Vrijdagmiddag lijkt het tij dan eindelijk te keren. We hebben een mailwisseling met Cleopatra over de offerte en de planning. Er lijkt schot in de zaak te komen. En op zaterdagochtend komt ons pakketje ook weer in beweging. Het is vanuit Athene opgehaald voor bezorging. In de praktijk betekent dit meestal dat het is meegegeven met de personenbus, zoals we zelf al vaker hebben zien gebeuren. Ook de makelaar uit Lefkas, Williams & Smithells, reageert via mail. Hij legt ons netjes uit waarom hij onze Crabber niet wil verkopen: te veel gedoe en te weinig opbrengst. En hij is ook zo vriendelijk om ons te adviseren over mogelijke alternatieven. Daar kunnen we wat mee!

Sneller dan verwacht slaat op zaterdag ook het weer om. We hebben net bij de groentemarkt, bakker en supermarkt alle boodschappen gehaald om de storm uit te kunnen zitten, als de wind snel aantrekt tot vlagen van 52 knopen. De hele dag en de daaropvolgende nacht giert en loeit de storm op volle kracht door. De constante herrie is af en toe gekmakend. Janna wordt gesandwiched tussen onze twee buurboten, maar gelukkig vangen de stootwillen het meeste op. Weer een nacht met weinig slaap. De volgende dag is de wind iets in kracht afgenomen. Nu waait het gewoon hard.

Hopelijk is het een voorteken en komen de zaken rondom onze nieuwe boot vanaf morgen ook weer in beweging. Storm hoeft niet. Met een beetje wind in de zeilen zijn wij al tevreden.

3 gedachten over “Stilte en de storm”

  1. Lieve Matty en Ron – success en vooral: hartelijk feliciteert met jullie nieuw schip. Lijk ons wel een echt stoer en groot zeiler te zijn. En daarmee zullen jullie enorm veel plezier met hebben; van harte toegewenst!
    En dan blijven wij erg geinteressert naar jullie verdere reisverhalen uitkijken.
    Ook met de nieuwe boot: Viel Glück und immer eine Handbreit Wasser unter’m Kiel.
    Groetjes uit het norden, Ulla en Harald

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s