Heen en weer

Zoals de veerpont van Drs. P. varen we van Preveza naar Koronisia en weer terug, schiet ons humeur van dol enthousiast naar diep teleurgesteld bij de zoektocht naar een nieuwe boot en mijn temperatuur van opvlieger naar afkoeler. En weer terug natuurlijk.

De makelaar is boos. Het duurt even voordat we het door hebben. We zijn terug bij Network Yacht Brokers om een boot te bekijken die rechtstreeks door de eigenaar te koop wordt aangeboden, maar waarvan de makelaar de sleutel beheert. Hij praat driftig en zijn Engels is daardoor voor ons moeilijk te verstaan. Als ik hem na enige tijd ‘Hollands direct’ vraag of ik hem soms beledigd heb met mijn blog Een nieuwe boot, antwoordt hij bevestigend. Ik wordt heen en weer geslingerd tussen een gevoel van trots dat mijn blog blijkbaar breed gelezen wordt en de angst dat we hierdoor misschien onze eigen ruiten ingooien. Met frisse tegenzin laat hij ons de Southern Cross 31 zien, waaraan hij toch geen geld kan verdienen. Het is de eerste boot die we zien waarvan ons beider harten sneller gaan kloppen: een klassiek gelijnde langkieler, degelijk uitgevoerd en met prachtige details, zoals een enorme houten helmstok en bronzen patrijspoortjes.

Southern cross
De Southern Cross 31

Ondanks haar bescheiden lengte is er binnenin verassend veel ruimte. Er zijn alleen ook een paar minpunten aan de boot, waarvan we niet goed in kunnen schatten wat dat gaat kosten. In tijd en in geld. Na wat heen en weer gemail met de Duitse eigenaar zetten we er een streep onder. We lijken er samen niet uit te komen. Om een paar dagen later toch het open eindje weer op te pakken en hem een nieuw voorstel te doen om erachter te komen wat de te repareren schade gaat kosten. Onze harten beginnen weer sneller te kloppen.

We zijn inmiddels terug in Koronisia om Alida’s verjaardag te vieren. Een boot om verliefd op te worden. Zo denken ook Alida en Auwert erover. Maar probeer vooral rustig te blijven, luidt hun advies. Alleen rustig blijven is moeilijk als je met een nieuwe boot ook een nieuw huis zoekt. Alles lijkt op losse schroeven te staan. We zijn verliefd. En tegelijkertijd zijn we bezorgd of we straks wel de goede keuze gaan maken. En geen spijt gaan krijgen.

In mijn ergste doemscenario eindigen we net als de zinkende veerpont uit het lied van drs. P. Die ging nooit meer heen en weer. Hopelijk loopt het met ons beter af.

2 gedachten over “Heen en weer”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s