Home is where the heart is

Hier zijn de bomen nog groen. De overgebleven oranje en gele citrusvruchten steken er scherp tegen af in het felle zonlicht. Onze bus rijdt Preveza in en stopt bij het Ktel-busstation naast de grote begraafplaats. Het is nog een half uurtje lopen naar de jachthaven. Onderweg halen we wat boodschappen bij de Polismarket: tomaten, feta, olijven, mandarijnen. Alles dat hier beter smaakt dan in Nederland. Vreemd hoe je gevoel van thuis zich zo snel over de aardbol kan verplaatsen.

Ik maak me een beetje zorgen of Jack de boot nog wel als zijn thuis zal herkennen. Hij heeft er tenslotte maar twee maanden gewoond voordat we vijf weken van hot naar haar zijn getrokken. Maar zodra we uit de bus stappen, loopt hij al zelfverzekerd rond te snuffelen. Alsof hij het nú al herkent. Eenmaal terug op de boot zijn we alledrie blij. Het zonnetje schijnt, dus we zitten lekker in de kuip. De straathonden van de haven herkennen ons nog en zijn óók blij dat we er weer zijn. Als de zon verdwijnt, koelt het snel af en gaan we binnen zitten met ons elektrisch kacheltje aan. Jack nestelt zich in z’n hondenkooi. Al rondjes draaiend graaft hij een nestje in zijn slaapzak. Zijn ogen vallen langzaam dicht. Eindelijk thuis, lijkt hij te denken.

Cornish Crabber hondenkooi
Jack in zijn hondenkooi

Ondertussen drinken wij een biertje en denken hetzelfde. ’s Avonds gaan we uit eten met onze Australische buurman Bill, die we in de Posto bar tegenkomen. Daarna slapen we als een roos, heerlijk in ons eigen bed.

De volgende ochtend is het even schrikken. We worden wakker met koude neuzen en oren. Het bed is heerlijk warm, maar daarbuiten voelt het ijskoud. Even doorbijten, kleren aan, kachel aan, hond eruit en koffie zetten. Voor het eerst weer onze eigen koffie uit de cafetiere met warme melk. Héérlijk… rustig aan wakker worden en dan een zonovergoten zondagochtendwandeling. Alhoewel de luchttemperatuur nog steeds laag is, voelt de zon lekker warm.

Strand Preveza, Preveza beach
Wandelen langs het strand in Preveza

We genieten van de rust en de warmte en hebben alle tijd. Geen afspraken meer, geen trein meer halen, geen hotel meer zoeken, geen reisstress meer. We zijn eindelijk weer thuis. Het was goed om iedereen in Nederland weer te zien en het was goed om weer in Nederland te zijn, maar thuis is het niet meer. ‘Home is where the heart is’, hier op onze Crabber in Preveza.

6 gedachten over “Home is where the heart is”

 1. Hallo Ron en Matty, heerlijk om jullie verhalen te lezen en zoveel overeenkomsten te ontdekken met onze avonturen, alhoewel jullie laatste reis wel een bijzondere was.
  Ik stel ons even voor wij zijn in mei 2017 gestopt met het meedraaien in de mallemolen, auto’s boot, motorfiets en heel veel spullen verkocht weggeven of naar de stort gebracht, ons huis stond al te koop maar daar vonden we op het juiste moment een huurder voor .
  Daar we een hondje van 12 jaar oud Rev hadden en geen dak meer boven ons hoofd hebben we rap een camper gekocht waarmee we naar kroatie zijn gereisd om daar de voor ons geschikte boot te zoeken .
  De keuze is gevallen op een deense Bianca waar we de afgelopen tijd mee door kroatie zijn getrokken , momenteel zitten we tot maart in Spanje en gaan dan weer, via Nederland naar huis, de boot moet op de kant voor onderhoud waarna we weer op pad gaan, Preveza zou zomaar de volgende winterstop kunnen zijn. Ook mijn kapiteinse houd een blog bij , niet zozeer voor het publiek maar meer voor familie en kennissen en het is een dagboek , naarmate je ouder wordt gaat alles slechter behalve “vergeten” dat wordt steeds beter.
  Blijf vooral jullie belevenisen delen, ook voor de mensen die ook op pad zijn is het leuk om zielsverwanten te volgen.
  Mochten jullie je heel erg vervelen : http://www.vrijheidbeja.wordpress.com
  Hartelijke groet
  Jaap Hogchem
  S.Y. . “Lady Sunshine” (Murter)

  Geliked door 1 persoon

  1. Hoi Jaap, leuk om jullie verhaal te lezen. Jullie blog vind ik ook erg leuk en ben ik gaan volgen. Misschien komen we elkaar komend jaar nog ergens tegen 🙂. Groetjes, Ron, Matty en Captain Jack

   Like

 2. Wat heerlijk dat jullie weer in Preveza zijn , en dat alles gelukkig allemaal goed is gegaan , weer veilig thuis , het zonnetje schijnt voor jullie, wat wil je nu nog meer , geniet ervan …..!!!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s